vergelijk-autoleningen-belgie

Autolening vergelijken

Geld lenen voor een auto

U wilt geld lenen voor een auto? Het is mogelijk om een autofinanciering te nemen om een auto te kopen. Wij hebben voor u de meest gekozen autoleningen op een rij gezet met de belangrijkste details per bank. Zo kunt u eenvoudiger de verschillende autoverzekeringen vergelijken en uw keuze maken welke bank u gaat kiezen.

Autoleningen

Als u geld gaat lenen voor een auto, is het natuurlijk belangrijk om de verschillende banken te vergelijken. U wilt natuurlijk de juiste looptijd met de beste rentepercentage voor uw nieuwe auto. De lening voor een auto is in de meeste gevallen een persoonlijke lening. De bank betaald u het gehele leenbedrag in een keer uit. U kunt dus direct na het afsluiten van een autolening de aankoop doen van uw gewenste auto. 

Leenbedrag € 10.000  – looptijd 48 maanden

Bank

Naam van rekening

maandbedrag

totale interest

rente (jkb)

Beobank persoonlijke leningen

€ 213,83

€ 264,02

1,29%

kbc

KBC – Autolening Nieuwe Wagen

€ 214,09

€ 276,32

1,35%

Ander bedrag lenen? Doe de simulatie

Hoe werkt een autolening?

Zodra u de juiste autolening heeft gevonden, gaat u de autolening aanvragen. U gaat samen met de bank bespreken wat de looptijd en rentepercentage is. Vervolgens gaat u maandelijks een bepaald bedrag aflossen van uw autolening en rente. Een voordeel van een persoonlijke lening is dat u vooraf exact weet wat de vaste maandelijske kosten zijn voor uw autolening.

Waar moet ik rekening mee houden?

U wilt natuurlijk zo spoedig mogelijk een auto aanschaffen. Wellicht heeft u de auto dagelijks nodig voor uw werk. Het is echter wel belangrijk om goed te weten wat voor autolening u nou precies aangaat, zo zijn er ook autodealers die een lening voor auto aanbieden. Vaak zijn deze autoleningen duurder dan een lening bij de bank. Hieronder een aantal tips van Bespaarwijzer:

 

  • Leen verantwoord (leen niet meer dan nodig)
  • Neem de tijd voor een uitgebreide autolening vergelijking
  • Kies een uitgebreide autoverzekering (voorkom na een ongeluk dat u geen auto meer heeft, maar nog wel de lening betaalt)

Hoe kan ik een autolening aanvragen?

Via Bespaarwijzer kunt u eenvoudig een autolening aanvragen door te klikken op ‚ga verder‘. U wordt dan doorverwezen naar desbetreffende bank om daar uw autolening aan te vragen.

 

Zodra u de benodigde gegevens heeft ingevuld op de website van de bank, zal de bank contact met u opnemen en een contract opsturen via de post. U dient het contract voor de autolening te ondertekenen en terug te sturen. Wanneer de bank akkoord is gegaan met uw aanvraag, en het contract ondertekend heeft ontvangen zal de lening starten.

autoverzekering-vergelijken-via-bespaarwijzer