mijn-hypothecaire-lening-herfinancieren

Herfinanciering hypothecaire lening

Herfinanciering hypotheeklening

U wilt een herfinanciering van uw hypothecaire lening? Wij informeren u hier over de mogelijkheden en de do’s en don’t’s bij het herfinancieren van uw hypotheeklening. Veel mensen hebben in Belgie een hypothecaire lening met een looptijd van wel 30 jaar. In deze periode kan er natuurlijk veel veranderen aan uw situatie, hierdoor kan het soms interessant zijn om uw hypotheeklening te laten herfinancieren. De voornaamste reden om dit te doen is om uw huidige maandlasten te verlagen.

 

Wist u dat u ook een bijkomende financiering kunt toevoegen aan uw huidige lening? Consumenten kiezen hiervoor om aan de slag te gaan met hun woning (verbouwingen etc). Wij leggen het u hieronder uit.

Bijkomende lening met herfinanciering hypothecaire lening

Er is een mogelijkheid om een bijkomende lening aan te gaan, als u uw hypotheeklening laat herfinacieren. Hierdoor kunt u (wanneer gewenst) verbouwen aan uw huis zonder hiervoor een aparte lening voor dient aan te vragen. Deze bijkomende lening wordt dan in uw huidige hypothecaire lening verrekend.

 

Het herfinancieren samen met een bijkomende lening kent verschillende voordelen. Ten eerste behoud u het overzicht van uw uitgaven per maand. Een ander groot voordeel is dat u het totale bedrag via een herfinanciering over een langere periode gaat spreiden.

Leenbedrag € 2.000  – looptijd 24 maanden

totale interest

rente (jkb)

maandbedrag

Beobank

€ 95,00

4,49%

€ 87,00

KBC

€ 138,00

6,50%

€ 89,00

Cetelem

€ 271,00

12,50%

€ 95,00

Mozzenno

€ 102,00

4,83%

€ 88,00

Bereken direct hoeveel u kunt lenen

Lage rente door herfinanciering hypothecaire lening

Door het herfinancieren van uw hypothecaire lening is de kans aanzienlijk aanwezig dat u een lagere rent krijgt. Dit zorgt er dus voor dat u minder gaat betalen. Uw hypotheek lening is goedkoper door deze herfinanciering, dit kan tevens gerealiseerd worden via een langere looptijd. Door een langere looptijd gaat u maandelijks een lager bedrag aflossen.

Simuleren van uw herfinanciering

Wij hebben voor u verschillende financiële instellingen in België onderzocht voor het herfinancieren van een hypothecaire lening. Zo kunt u een aantal bedragen zijn voor een herfinanciering, met verschillende termijnen voor het afbetalen van de hypothecaire lening. U heeft vervolgens de mogelijkheid om direct bij uw gewenste bank een gratis offerte aan te vragen voor het herfinancieren.