Met de hypothecaire lening simulatie kunt u berekenen wat de mogelijkheden zijn voor u. Een eenvoudige en zeer belangrijke hulpmiddel wanneer u een lening zoekt voor het bekostingen van uw toekomstige woning.
De simulatie voor hypothecaire lening krijgt u in beeld wat de daadwerkelijke kosten zullen zijn voor uw hypothecaire lening. Naast de simulatie vindt u ook belangrijke informatie rondom de lening voor uw huis. U kunt de hypothecaire lening simulatie vrijblijvend gebruiken, wij raden consumenten aan om alle mogelijkheden te bekijken. Zo kunt u nagaan wat er gaat gebeuren als u een hogere of juiste lagere lening gaat nemen, of juist een langere of kortere looptijd.
U bent in staat door de simulatie hypothecaire lening te gebruiken om een volledige inschatting te maken. Vervolgens kunt u, wanneer gewenst direct een gratis offerte aanvragen bij de gewenste bank. Voordat de bank akkoord gaat met uw aanvraag voor een hypothecaire lening zijn er vanzelfsprekend een aantal factoren waaraan u dient te voldoen.
De bank wilt bij een hypothecaire lening zo min mogelijk risico lopen, daarom zal de bank gaan kijken naar bijvoorbeeld uw inkomsten. Naast uw inkomen van u en uw partner, zal er ook gekeken worden naar uw eigen vermogen, en naar het arbeidscontract. Dit en nog veel andere zaken spelen een belangrijke rol in het verkrijgen van een hypothecaire lening.
Consumenten sluiten een hypothecaire lening af wanneer er een huis, appartement of bouwterrein gekocht gaat worden. Een hypothecaire lening word took wel een hypotheek, woonlening of woonkrediet genoemd. Naast het kopen van een huis met deze lening, kunt u ook een hypothecair krediet gebruiken voor het bouwen of renoveren van uw woning.
Bank
Kwotiteit
Aflossing per 25.000 euro p/m
Rente
Als u een hypothecaire lening afsluit bij de bank, zal uw huis de garantie zijn aan de bank dat u de lening gaat terugbetalen. Mocht u de hypotheek niet meer kunnen betalen, dan heeft de financiele instelling het recht om uw huis te verkopen om zo het verschuldigde bedrag terug te vorderen. Iedere hypotheek ofwel hypothecaire lening wordt geregistreerd door de Belgische staat.
Iedere consument vanaf 18 jaar kann een hypothecair krediet aanvragen. Er zijn een flink aantal factoren die invloed hebben op het maximale bedrag die u kunt lenen met een hypotheek. Factoren als uw maandelijkse inkomen, waarde van het vastgoed dat u wilt kopen.
De woonkrediet komt met een maandelijkse aflossing. Deze aflossing mag niet meer bedragen dan één derde van uw maandelijks inkomen. Ook de looptijd heeft invloed op het maximale leenbedrag van uw hypotheek.
De bank zal uw aanvraag bekijken, en de volgende criteria aanhouden:
De rentevoet die u bij de start van uw hypothecaire lening krijgt, staat vast voor de gehele looptijd van uw hypotheek. Het is slim wanneer de tarieven erg laag zijn, om te kiezen voor een woonkrediet met een vaste rentevoet.
Als u kiest voor een lening met een variabele rentevoet zijn er veranderingen mogelijk. De rente die u gaat betalen tijdens de looptijd van uw woonkrediet kan dus dalen of stijgen. De maximale daling of stijging van de rentevoeg wordt vastgelegd (contractueel) tijdens uw aanvraag voor een hypothecaire lening. De rentevoet mag tijdens de gehele looptijd van uw hypotheek maximaal verdubbelen.
De hypotheek met kapitaalaflossing is de meest gekozen hypotheek in Belgie. Bij deze woonkrediet betaald u een deel van de waarde van uw woning terug aan de bank, inclusief rente. Naarmate de looptijd van uw hypothecaire lening vordert, zullen de interesten lager zijn, en zal u meer van het kapitaal aflossen.
In het kort gaat u iedere maand steeds meer van uw schuld afbetalen met een woonlening met kapitaalaflossing. U betaald iedere maand hetzelfde bedrag voor uw hypotheek, en doordat het resterende bedrag (schuld) daalt, samen met de bijbehorende interesten gaat u uw kapitaal sneller aflossen.
Als u kiest voor een hypothecair krediet met kapitaalopbouw stort u iedere maand een bedrag. U bouwt het ontleende kapitaal op voor de dag dat uw lening afloopt. Aan het einde van uw hypothecaire lening dient u het gehele bedrag hebben terugbetaald aan de bank. Bovenop het geleende bedrag betaald u ook de gehele periode interesten aan de kredietverstrekker.
Als u kiest voor een woonkrediet met kapitaalopbouw, zal u waarscheinlijk ook een levensverzekering af moeten sluiten van het type tak 21 of tak 23.Hieronder hebben wij voor u de verschillen op een rijtje gezet:
Er zullen verschillende kosten gemaakt gaan worden als u een kiest voor een hypothecair krediet. Dit zijn onder andere belastingen die u betaald aan de staat en de bijkomende notariskosten. Wij hebben voor u in het kort hieronder beschreven welke bijkomende kosten u zal gaan maken.
Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om uw woonkrediet te wijzigen. Het is dus mogelijk om uw maandelijkse lasten te verlagen of te verhogen. Het is wel van groot belang om dit vooraf dit te bespreken met uw bank, zodat u zeker weet wat de exacte mogelijkheden zijn. U dient er rekening mee te houden, dat iedere wijziging van uw hypothecaire lening geld gaat kosten. Wij raden u dan ook aan om dit te bespreken wanneer u een woonlening gaat aanvragen en gaat ondertekenen.