leningen-samenvoegen

Kredieten samenvoegen

Samenvoegen van leningen

Het samenvoegen van leningen kan in sommige situaties leiden tot een lagere maandelijkse aflossing. Het groeperen van kredieten zorgt er tevens voor dat u een overzicht krijgt, en 1 vast bedrag per maand betaald voor al uw leningen. Naast het samenvoegen van kredieten kunt u ook bekijken welk impact het heeft op uw maandelijkse lasten wanneer u het afbetalingstermijn aanpast.

 

Wij hebben voor u een aantal banken vergeleken die u kunnen helpen bij het samenvoegen van leningen. Staat uw gewenste bedrag, of looptijd niet vermeld? Klik dan op Ga Verder en wij verwijzen u naar debetreffende bank waar u volledig gratis kunt simuleren.
Geschikte lening gevonden? Vraag direct een gratis offerte aan om het samenvoegen van kredieten aan te vragen.

Waarom kredieten samenvoegen?

Consumenten kunnen soms meerdere leningen hebben lopen. Door het samenvoegen van kredieten krijgt u grip op uw maandelijkse lasten, en creeert u overzicht van al uw uitgaven. Niet alleen deze voordelen heeft u wanneer u leningen gaat samenvoegen, ook kan in sommige gevallen het maandbedrag lager uitvallen. Het is kan dus in uw voordeel zijn om al uw lopende kredieten te laten vallen onder 1 lening. Op Bespaarwijzer hebben wij voor u een aantal leningen onder de loep genomen, en de financiele instellingen met elkaar vergeleken.

 

U kunt het samenvoegen van leningen niet via Bespaarwijzer realiseren. Wij zijn een onafhankelijke instellingen die het complete plaatje voor u laten zien. U kunt gratis offertes aanvragen om uw kredieten te laten samenvoegen bij verschillende banken. Veel mensen hebben namelijk naast een hypothecaire lening ook andere leningen zoals een persoonlijke lening, of een autolening. Door op Ga Verder te klikken, verwijzen wij u naar uw gewenste financiele instelling zodat u direct een offerte kunt aanvragen (gratis).

€ 10.000  – looptijd 48 maanden

Bank

Maandelijske aflossing

Totale interest

Rente (JKP)

DHB Bank leningen samenvoegen

€ 228,29

€ 957,92

4,65%

Credafin kredieten samenvoegen

€ 242,62

€ 1645,76

7,95%

Mozzeno leningen Belgie

€ 232,71

€ 1169,30

5,67%

Beobank persoonlijke leningen

€ 251,56

€ 2.074,88

10,00%

Uitgebreide simulatie

Hoe werkt het samenvoegen van leningen?

Hoe kann ik nu concreet leningen samenvoegen? Wel, het is verstandig om zelf in kaart te brengen welke leningen u op dit moment heeft lopen. Het is verstandig om de volgende punten te onderzoeken:

 

  • Welke leningen heb ik op dit moment lopen?
  • Wat is de looptijd van mijn leningen?
  • Welk afbetlingsbedrag betaal ik per maand?
  • Zijn er aanvullende kosten?

 

Na uw aanvragen, gaat de bank aan de slag om een analyse te maken van uw leningen. Ook zal de bank waarscheinlijk uw loongegevens nagaan, en uw terugbetalingscapaciteit. De eerste stap is natuurlijk om zelf in kaart te brengen welke leningen er lopen, hoelang (looptijd) en wat u nou precies maandelijks afbetaald. Door zelf een beeld te krijgen van uw uitgaven, is het een stuk eenvoudiger om het samenvoegen van kredieten te realiseren.

Voordelen van het samenvoegen van leningen

Hieronder een aantal voordelen wanneer u het samenvoegen van kredieten gaat realiseren:
Mogelijkheid tot een lagere maandelijkse aflossing van al uw leningen.

 

  • Één interestvoet (vaak voordeliger)
  • Één vaste bemiddelaar voor uw leningen

Welke kredieten kann ik samenvoegen?

U kunt alle soorten kredieten samenvoegen, onder andere verschillende persoonlijke leningen en de hypothecaire lening. In de meeste gevallen kiezen consumenten ervoor om persoonlijke leningen samen te voegen, denk hierbij aan de autolening, renovatielening etc.

 

Iedere financiële instelling in België heet zijn eigen voorwaarden van een schuldconsolidatie lening. Voordat u over gaat tot het aangaan van een nieuwe lening, raden wij u aan om u goed te laten informeren naar de voorwaarden. Op Bespaarwijzer helpen wij u bij het vinden van een geschike lening om uw kredieten te laten samenvoegen tot een nieuwe lening.