vergelijk-persoonlijke-lening

Persoonlijke lening vergelijken

Waarom kiezen voor een persoonlijke lening?

Als u liever geen geld wilt opnemen van bijvoorbeeld uw spaarrekening kan een persoonlijke lening een prima oplossing zijn. Om uw uitgaven te financieren kan u een lening afsluiten en hoeft u verder geen uitleg te geven waar u het geld voor gaat gebruiken.

Wat is een persoonlijke lening?

Wat is eigenlijk een persoonlijke lening? Een consumentenkrediet op afbetaling, dat is in het kort een persoonlijke lening. U kunt een lening aangaan voor verschillende doeleinden, denk bijvoorbeeld aan het financieren van onvoorziene kosten, of voor het bekostigen van een auto.

 

De kenmerken van een persoonlijke lening is dat de lening mag gebruikt worden voor allerlei doelen. Consumenten sluiten persoonlijke leningen af voor droomreizen, auto’s en voor de studie van een kind. Een voordeel hiervan is dat u zelf niet uw spaarrekening hoeft te gebruiken. Er zijn ook geen documenten vereist om te verantwoorden waar u het geld voor zal gaan gebruiken. U dient wel rekening te houden dat het volledige leenbedrag plus rente terugbetaald dient te worden.

Leenbedrag € 2.000  – looptijd 24 maanden

Bank

Naam rekening

totale interest

rente (jkb)

maandbedrag

Beobank persoonlijke leningen

Beobank (Comfortlening Plus)

€ 95,00

4,49%

€ 87,00

Credafin Krediet Belgie

Persoonlijke lening vanaf € 5.000

Finday krediet simulatie

Persoonlijke lening vanaf € 2.500

Ander bedrag lenen? Simuleer direct

Hoeveel kan ik lenen?

U kunt verschillende bedragen lenen bij de bank. Hoeveel u precies kan lenen hangt af van een aantal factoren. Het daarom raadzaam om een persoonlijke lening simulatie te doen om zo de goedkoopste lening af te sluiten. In het algemeen is de lening minimaal €1.250, maar bij sommige banken kunt u al een bedrag van €500 euro lenen.

 

De banken kijken na uw kredietgeschiedenis, terugbetalingscapaciteit en uw financiële situatie om te bepalen hoe hoog de lening kan zijn. Goedkope leningen vergelijken en direct afsluiten bij de bank via BespaarWijzer.be. U kunt eenvoudig persoonlijke leningen bekijken en vergelijken via de simulatie voor persoonlijke leningen.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Hieronder hebben wij voor u in het kort beschreven hoe een persoonlijke lening werkt. Hierdoor kunt u een betere afweging maken en met zekerheid de juiste persoonlijke lening keuze maken.

 

 • Vast aflossingplan: met een vast aflossingsplan lening leent u tegen een vaste rentvoeg en weet u precies hoeveel u maandelijks gaat aflossen.
 • Aanvang: het terugbetalen van uw lening begint een maand dat u het bedrag heeft ontvangen van de bank.
 • Terugbetalingen: de terugbetalingen zal ieder maand op dezelfde dag gebeuren.
 • Zichtrekening: u betaalt de persoonlijke lening terug via een zichtrekening of het overeenkomstnummer van uw lening (op deze rekening kunt u het geld storten)

Hoe vraag ik een persoonlijke lening aan?

U kunt vrij eenvoudig een persoonlijke lening aanvragen via de lening simulatie. U kunt direct de verschillende persoonlijke leningen vergelijken en een keuze maken. Vervolgens kunt u direct online de lening aanvragen. Wij verwijzen u door naar de beveiligde omgeving van desbetreffende bank. Nadat u de gegevens heeft doorgegeven zal de online lening aanvraag bekeken worden en besloten worden of u aan de lening voorwaarden voldoet. Hieronder bekijkt u de voorwaarden:

 

 • U bent minimaal 18 jaar oud
 • Een domicillie in België hebben
 • U beschikt over een vast inkomen
 • U staat niet vermeld op de zwarte lijst van de Central voor kredieten aan particulieren

 

Er zijn meer voorwaarden voordat de bank akkoord gaat met uw aanvraag. Zo bekijkt de bank bijvoorbeeld hoe hoog uw maandelijkse inkomen zijn, de inkomsten van uw partner en of u kinderen ten laste heeft. Naast de genoemde zal er ook gekeken worden naar uw kredietgeschiedenis om te bepalen hoeveel geld u kunt lenen via een persoonlijke lening.

simulatie-persoonlijke-lening

Voordelen Bespaarwijzer

 • ✓ 100% onafhankelijk
 • ✓ Uitsluitend voor België
 • ✓ Dagelijkse update rentestanden
 • ✓ Gratis offertes aanvragen
 • ✓ Vrijblijvend en concreet