vergelijk-de-renotivatielening

Renovatielening vergelijken 

Renovatielening vergelijken

U zoekt een renovatielening? Wij van Bespaarwijzer informeren u graag over de beschikbare renovatieleningen en de belangrijkste details per bank. Ook leest u hier in het kort wat er allemaal bij komt kijken als u een renovatielening gaat afsluiten.

Wat is een renovatielening?

Consumenten sluiten een renovatielening af voor verschillende doelen. Zo kunt u uw huis duurzamer maken of bijvoorbeeld een nieuwe keuken aanschaffen. Een renovatielening is een duurzame investering, dit omdat uw huis in waarde zal stijden. Het is dus mogelijk wanneer u in de toekomst uw huis verkopen gaat, de investering weer zich terugbetaald. Op dit moment kiezen steeds vaker mensen om een renovatielening af te sluiten om het huis energiebesparend te maken. Door het huis bijvoorbeeld volledig te laten isoleren, zullen de energiekosten gaan dalen.

 

Wilt u geld lenen voor een renovatie? Dan biedt een renovatielening de uitweg. Het verbouwen van uw huis is duur, en dit kan ten koste gaan van uw spaarrekening. Als u niet voldoende geld op uw spaarrekening heeft staan, of u wilt niet uw spaargeld gebruiken voor het renoveren van uw huis kunt u kiezen voor een verbouwingslening.

€ 10.000  – looptijd 48 maanden

Bank

Naam van rekening

Maandelijkse aflossing

Totale interest

Rente (JKP)

Beobank leningen

Beobank – renovatiekrediet

€ 221,12

€ 613,76

2,99%

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

renovatielening-vergelijken-en-simulatieWanneer kiezen voor een renovatielening?

Er zijn verschillende redenen om een renovatielening af te sluiten. Als u gaat verhuizen naar een andere woning die nog gerenoveerd moet worden, of wanneer u uw huidige woning of appartement wilt verbouwen. Voordat de bank een akkoord gaat geven op uw aanvraag, zal u rekening moeten houden met een aantal bepalende factoren die invloed hebben op uw aanvraag. De kredietverstrekker gaat kijken naar onder andere uw inkomen, uw uitgavenpatroon en of u bijvoorbeeld nog andere leningen heeft.

 

In Belgie biedt vrijwel iedere bank of financiele instelling een kredietformule aan die u helpt bij het renoveren van uw huis of appartement. De renovatielening is altijd een lening op afbetaling. Wij raden u aan om de verschillende banken te vergelijken, en eventueel meerdere offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u een beter beeld wat de mogelijkheden zijn per bank en natuurlijk de verschillen. Zo kunt u kijken naar de rentevoet, bijkomende tarieven en natuurlijk de voorwaarden bekijken van de verschillende kredietverstrekkers. Door goed renovatieleningen te vergelijken kunt u een betere keuze maken en kiezen voor de goedkoopste renovatielening.

Hoe werkt het renovatielening afsluiten?

Zodra u een geschikte renovatielening heeft gevonden, en de verschillende kredietverstrekkers heeft vergeleken kunt u over gaan tot het aanvragen van een offerte. Wij bieden u de mogelijkheid om direct een aanvraag te doen bij uw gewenste bank. In het overzicht op deze pagina van renovatieleningen kunt u klikken op ‚ga verder‘ zodat wij u doorverwijzen naar de beveilgide omgeving van de kredietverstrekker. U sluit dus uw renovatielening niet bij Bespaarwijzer maar bij een van de Belgische genoemde kredietverstrekkers. Zij zullen u verder informeren over de gang van zaken, en hoe lang de procedure in beslat gaat nemen om uw renovatielening groen licht te geven.

Hoe vraag ik een persoonlijke lening aan?

U kunt vrij eenvoudig een persoonlijke lening aanvragen via de lening simulatie. U kunt direct de verschillende persoonlijke leningen vergelijken en een keuze maken. Vervolgens kunt u direct online de lening aanvragen. Wij verwijzen u door naar de beveiligde omgeving van desbetreffende bank. Nadat u de gegevens heeft doorgegeven zal de online lening aanvraag bekeken worden en besloten worden of u aan de lening voorwaarden voldoet. Hieronder bekijkt u de voorwaarden:

 

  • U bent minimaal 18 jaar oud
  • Een domicillie in België hebben
  • U beschikt over een vast inkomen
  • U staat niet vermeld op de zwarte lijst van de Central voor kredieten aan particulieren

 

Er zijn meer voorwaarden voordat de bank akkoord gaat met uw aanvraag. Zo bekijkt de bank bijvoorbeeld hoe hoog uw maandelijkse inkomen zijn, de inkomsten van uw partner en of u kinderen ten laste heeft. Naast de genoemde zal er ook gekeken worden naar uw kredietgeschiedenis om te bepalen hoeveel geld u kunt lenen via een persoonlijke lening.