spaarrekening-vergelijken-belgie

Vergelijk spaarrekeningen

Spaarrekening vergelijken

Direct een spaarrekening vergelijken en aanvragen? Vergelijk de meest gekozen spaarrekeningen van Belgie met de hoogste spaarrentes van dit moment. Bespaarwijzer heeft voor u de banken onder de loep genomen en alle informatie voor u beschreven op deze pagina.

 

Lees en vergelijk spaarrekeningen op basis van uw wensen. In bijna alle gevallen bieden Belgische banken een gratis spaarrekening aan (opening, beheer en afsluiten van een spaarrekening). Het is dus altijd in uw eigen voordeel om de verschillende spaarrekeningen te vergelijken, zodat uw spaargeld u meer kan opbrengen.

Kies uw type spaarrekeningen

In België kunt u kiezen uit 2 types spaarrekeningen. U kunt een spaarrekening openen voor geld dat maximaal 12 maanden op de rekening blijft staan, en een spaarrekening waarbij het geld langer dan 12 maanden blijft staan. Bedenk dus wat u wilt doen met uw geld, als u kiest voor een spaarrekening waarbij het geld langer dan 12 maanden op de rekening blijft staan, kunt u dus niet bij uw geld gedurende deze periode. Via Bespaarwijzer kunt u eenvoudig de spaarrekeningen vergelijken en kunt u direct de spaarrekening openen bij de getoonde financiële instellingen.

Spaarrekeningen

Bank

Naam rekening

Basisrente

Getrouwheidspremie

Totaal

Open direct uw spaarrekening

cetelem
cofidis
Belfius Woonkredieten

Hoe werkt het vergelijken van spaarrekeningen?

Als het om spaarrekeningen vergelijken gaat, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo willen wij u informeren over de do’s en dont’s bij het afsluiten van een spaarrekening. Veel consumenten in België denken nog steeds dat wanneer zij een spaarrekening openen bij een andere bank, dat de reguliere rekening ook verhuisd moet worden. Nee, u kunt gerust bij een andere bank (met een betere spaarrente) een spaarrekening openen zonder dat u uw bankrekening ook moet verhuizen.

De rentevoet gegarandeerd?

De spaarrekening is samengesteld uit twee rentevoeten. De basisrente, kan op ieder moment veranderen en is niet gegarandeerd. Daarentegen is de getrouwheidspremie wel gegarandeerd gedurende 12 maanden vanaf de dag dat u uw nieuwe spaarrekening heeft geopend. Het is dus niet verassend dat steeds meer Belgische consumenten kiezen om een spaarrekening te openen, door het goed vergelijken van spaarrekeningen levert uw geld meer op.

Mag ik meerdere spaarrekeningen hebben?

Ja, u mag meerdere spaarrekeningen hebben in België. Het is wel belangrijk om te weten dat wanneer uw interesten hoger liggen dan €1.830 u dit dient te melden aan de fiscus. U kunt dus een gratis spaarrekening openen via Bespaarwijzer met bijvoorbeeld een hogere spaarrente.