zichtrekening-vergelijken-en-simulatie

Zichtrekening vergelijken

Zichtrekeningen vergelijken (Gratis)

Vrijblijvend zichtrekeningen vergelijken via Bespaarwijzer. Veel Belgische banken bieden een gratis zichtrekening aan, maar waar moet u op letten als u een nieuwe zichtrekening gaat openen? Met het overzicht van zichtrekeningen hieronder kunt u vrijwel direct zien wat de voor- en nadelen zijn per bank. Een geschikte zichtrekening gevonden? Vraag direct uw rekening aan bij desbetreffende bank.

 

Wist u dat consumenten in Belgie gemiddeld 58 euro betalen voor hun zichtrekening? In veel gevallen kunt u besparen op uw zichtrekening. Zichtrekeningen vergelijken werkt dus altijd in uw voordeel!

Wat is een zichtrekening?

Een zichtrekening is een reguliere bankrekening voor het dagelijks gebruik, en waarop uw loon gestort wordt iedere maand. Via uw bankkaart kunt u geldopnemen bij de bankautomaat, en kunt via online banking kunt u eenvoudig rekeningen betalen. Veel consumenten in Belgie hebben al jarenlang dezelfde zichtrekening bij dezelfde bank. Wist u dat uw zichtrekning goedkoper kan? Vergelijk zichtrekeningen via Bespaarwijzer en bekijk hoeveel u kunt besparen om een overstap te maken naar een andere bank.

Vergelijk zichtrekeningen

Bank

Voordelen

HelloBank

Eén gratis bankkaart per rekeninghouder en per rekening.
Gratis Hello Prepaid Card voor jongeren tot 28 jaar
Kosteloos geld afhalen aan ALLE geldautomaten in België inbegrepen
Mobiele app voor iOS en Android
Tablet app voor iOS en Android
Bancontact app

kbc

Eerste bankkaart gratis
Kosteloos geld opnemen aan geldautomaten van het eigen banknetwerk.
Mobiele app voor iOS en android
Zoomit beschikbaar
Bancontact app

Beobank persoonlijke leningen

Uw eerste en tweede bankkaart gratis
Kosteloos geld afhalen aan ALLE geldautomaten in België inbegrepen
Bancontact app

cbc

1e en 2e bankkaart gratis
1e kredietkaart gratis
Kosteloos geldafhalingen aan ALLE geldautomaten
Mobiele app voor iOS en Android
Bancontact app

Wat zijn de kosten van een zichtrekening?

Als u zichtrekeningen vergelijken gaat is het belangrijk om het kostenplaatje in beeld te krijgen. U kunt natuurlijk kiezen voor een gratis zichtrekening, maar zijn deze wel altijd kostenloos? De kosten die komen bij een zichtrekening hangen af van uw wensen. Over het algemeen rekenen de bekende banken iets meer als het gaat om hun zichtrekeningen. Hier tegenover staat wel dat deze banken meerdere loketten en betaalautomaten hebben wat natuurlijk handig is.

Hoe werkt het verhuizen naar een andere bank?

Veel consumenten zijn vaak te bang om een overstap te maken van bank. In veel gevallen betalen Belgische klanten teveel voor hun zichtrekening. Zichtrekeningen vergelijken kan u dus geld besparen en daar is waar wij u verder mee kunnen helpen. Het is erg nuttig om na te gaan wat uw wensen zijn, en wat de huidige kosten zijn voor uw zichtrekening.

 

Het verhuizen naar een andere bank is simpel, en snel geregeld. Zodra u een nieuwe zichtrekeing heeft gevonden en afgesloten kunt u gebruik maken van de bankoverstapdienst. U informeert uw nieuwe bank, en deze regelt alle administratieve handelingen met uw oude bank. Door de service bankoverstapdienst, gaat uw huidige saldo naar uw nieuwe zichtrekening, en hoeft u zelfs uw werkgever niet op de hoogte te stellen van uw nieuwe zichtrekening. Domiciliëringen worden overgenomen van uw vorige zichtrekening.